PUHETERAPIA PUHEPOLKU

Korkalonkatu 6 A 15
96100 Rovaniemi

KAIJA MÄNTYNIEMI


Laillistettu puheterapeutti, FM

Puhelin: 040 521 5365
Sähköposti: kaija.mantyniemi@gmail.com

 

Vastaanotto:
PUHETERAPIA PUHEPOLKU
Korkalonkatu 6 a 15, 4. krs
96100 Rovaniemi

 

Asiakasryhmät
Lapset, nuoret ja aikuiset, joilla on puheen, kielen, kommunikaation tai äänen häiriö


Erityisosaaminen
Puheen sujuvuuden häiriöiden hoito; änkytys ja sokellus
Ääniterapia ja ääniergonominen  ohjaus


Koulutus ja työkokemus
Olen valmistunut puheterapeutiksi vuonna 1982 Helsingin yliopistosta. Rovaniemen seudulla olen toiminut yksityisenä ammatinharjoittajana vuodesta 1990, ja lisäksi tarjoan  puheterapiakonsultaatiopäiviä lähialueen kunnille. Puheterapeutin työstä minulla on kokemusta myös erikoissairaanhoidon aikuisneurologisista asiakkaista sekä terveyskeskustyöstä.


Minulla on laaja työkokemus lasten ja koululaisten puheen, kielen ja äänen häiriöiden arvioinnista ja kuntoutuksesta asiakkaan vanhempien ja lähiympäristön kanssa toteutettavana yhteistyönä. Annan puheterapiaa aikuisneurologisiin sairauksiin liittyvissä puheen ja kommunikaation häiriöissä.


Olen perehtynyt puheen sujuvuuden häiriöiden puheterapiaan. Minulla on kokemusta änkytyksen ryhmämuotoisesta hoidosta sekä vastaanotollani että änkytysterapiakursseilla. Pienten lasten änkytyksen hoidossa käytän myös Lidcombe-ohjelmaa ja seuraan alan kehitystä muun muassa osallistumalla kansainvälisiin kongresseihin.  


Äänihäiriöisiä aikuisia hoidan sekä lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaina että työterveyshuollon lähettämänä ääniergonomian ohjauksena yksilöllisesti ja ryhmäohjauksena. Suoritin Työterveyshuollon asiantuntijakoulutuksen puheterapeuteille vuonna 2006. Kouluttaudun alallani säännöllisesti ja monipuolisesti, viimeisimpänä pidempänä koulutuksena Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena (2016).


Tarjoan puhe- ja ääniterapiapalveluja suomen kielellä ja tarvittaessa ohjauskielinä englanti ja ruotsi.


Puheterapia Puhepolku ©